Projectdetails

!!Description

High Performance Liquid Chromatography (HPLC) is één van de meest krachtige en economisch meest relevante analytische scheidingstechnieken. De techniek is gebaseerd op het gebruik van random gepakte kolommen gevuld met sferische micro-partikels van uniforme grootte. Jaarlijks worden 1.7 miljoen kolommen verkocht, goed voor een omzet van ong. 1.5 miljard USD/jaar. HPLC speelt een cruciale rol in de chemische en (bio)farmaceutische industrie.
Echter werd door middel van simulaties en theoretische analyse aangetoond dat zelfs de best gepakte state-of-the-art kolommen 50% efficiëntie verliezen door de random wijze waarop de partikels in de kolommen zitten.
Het voorgestelde project combineert door de kandidaat ontwikkelde en verder geperfectioneerde technieken om microgefabriceerde groeven te vullen met micro-partikels met de microfluidica-expertise van onze groep om een baanbrekend nieuw HPLC-kolom concept te ontwikkelen, waarin de partikels op een perfect ordelijke manier gestapeld gehouden worden in uniforme netwerken van gemicrofabriceerde parallelle doorstroomgroeven.
Het project omvat een systematische studie van de verschillende parameters van het nieuwe kolom-opvulproces, theoretische en experimentele evaluatie en optimalisatie van het micro- en macroscopisch ontwerp van de groefnetwerken, alsook een gedetailleerde analyse van de chromatografische performantie van de geproduceerde kolommen, onder geïdealiseerde en in reële industriële omstandigheden.
AcroniemFWOSB111
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/11/2031/10/22

Keywords

  • Perfect geordende gepakte bedden om de scheidingsprestaties van vloeistofchromatografie te verbeteren
  • Grootschalige geforceerde assemblage van colloïdale deeltjes als een engineeringtool voor de productie van perfect geordende gepakte bedden
  • Baanbrekende innovatie in de scheidingswetenschap gericht op het aanpakken van grote uitdagingen in de life science-industrie van de 21e eeuw

Flemish discipline codes

  • Modelling, simulation and optimisation
  • Powder and particle technology
  • Separation technologies
  • Heat and mass transfer
  • Microfluidics/flow chemistry