Projectdetails

!!Description

In de EU werden in 2020 2,7 miljoen mensen gediagnosticeerd met kanker en stierven 1,3 miljoen mensen aan kanker. Meer dan 12 miljoen mensen hebben kanker overleefd dankzij vooruitgang in vroege opsporing en nieuwe therapieën. Met hogere genezingspercentages en meer patiënten die langer leven met kanker, toegang tot patiëntgerichte zorg bestaande uit optimaal ondersteunende, palliatieve, overlevings- en zorg aan het levenseinde wordt steeds belangrijker. Echter, kankerzorg is nog steeds silo's en tot op de dag van vandaag is er geen technische ondersteuning beschikbaar die geschikt is voor verschillende culturen, instellingen en omgevingen.
Verschillende gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken hebben aangetoond dat de integratie van patiëntgerichte zorg in de standaard oncologische zorg resulteert in betere resultaten voor patiënt en zorgverlener. Tot nu toe zijn deze bevindingen niet vertaald in klinische routine.
In dit project zullen we door technologie versterkte en empirisch onderbouwde patiëntgerichte zorgpaden ontwikkelen, genaamd MyPath.
samengevoegd met tumorgerichte behandelingen voor ondersteunende, palliatieve, overlevings- en zorg aan het levenseinde.
AcroniemEUAR82
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/09/2231/08/27

Flemish discipline codes

  • Health and community services