OZR Mandaat voor 1 jaar, Olarte Rodriguez:Non-invasive glucose sensor based on impedance measurements

Projectdetails

!!Description

Het doel van dit project is om de huidige invasieve glucosemetingen ('prikken' van bloed) te vervangen door een niet-invasieve glucosesensor gebaseerd op impedantiemetingen.

Een niet-invasieve glucosemeting zou deze 'ongemakken' uit de wereld helpen en het comfort van de patiënt sterk doen toenemen. Een robuust systeem kan uiteindelijk leiden tot een 'closed' loop methode voor diabetes management. Het idee om niet-invasieve glucosemetingen uit te voeren is niet nieuw. Geen enkele groep is er echter in geslaagd met een bruikbare en robuuste methode op de proppen te komen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn een verkeerde keuze van excitatiesignalen tijdens de meting, het gebruik van onvoldoende performante signaalverwerkingstechnieken en de aanwezigheid van meetruis.

Het ontwikkelen van een niet-invasieve glucosemeting zal opgedeeld worden in twee complementaire taken. Een eerste taak bestaat uit de hardwarematige ontwikkeling van de glucosesensor. De tweede taak omvat het ontwikkelen van de meettechniek waarmee de sensor het gehalte aan glucose in het bloed zal bepalen.
AcroniemOZR2196
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1131/12/11

Flemish discipline codes

  • Electrical and electronic engineering
  • Basic sciences
  • (Bio)medical engineering