Omnivore paradoxes in history. Food traditions and novelties in Europe since 1800.

Projectdetails

!!Description

Dit project wil onderzoeken in welke mate mensen "grote veranderingen" ondergaan, maken of zich daartegen verzetten. Voeding wordt genomen als vertrekpunt. Diverse subvragen worden gesteld, die zeer concreet op het (recente) verleden ingaan: de wijze waarop technologie in de keuken verschijnt; de wijze waarop mensen tijd en geld combineren in relatie tot hun voeding; de wijze waarop kennis over eetcultuur via kookboeken wordt overgedragen. Dit is een internationaal project, waar België niettemin in het middelpunt staat (er zal worden vergeleken met Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de USA).
AcroniemGOA69
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1031/12/14

Flemish discipline codes in use since 2023

  • History and archaeology
  • Agriculture, forestry, fisheries and allied sciences
  • Economics and business

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.