O&O project: AI Cake Textuur

Projectdetails

!!Description

Het algemene doel van dit project is om de inzichten in de eigenschappen van cake, en hoe deze te beheersen te onderzoeken, door het toepassen van een nieuwe modelleringsaanpak. Hiervoor zal een hybride AI-benadering worden bestudeerd om de complexe relatie tussen ingrediënten, procesparameters en textuur en structuur van taarten te modelleren. Het Smart baking model is een interpreteerbaar symbolisch regressiemodel dat recepten koppelt aan eigenschappen van cakes. Door de complexe relatie tussen ingrediënten, procesparameters en cake-kenmerken op een bidirectionele manier te modelleren, zal het resulterende model gebruikt worden om texturen en structuren te voorspellen op basis van recepten (voorwaartse inferentie) en receptoptimalisaties op te stellen voor cakeverbeteringen op basis van texturele/structurele informatie (achterwaartse inferentie).
AcroniemVLAOO37
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/09/2431/08/27

Keywords

  • Artificial intelligence

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Artificial intelligence not elsewhere classified