Bevorderen van geïnformeerde en gedeelde beslissingen over eHealth toepassingen voor oudere volwassenen en mantelzorgers (Bilaterale samenwerking met Québec).

Projectdetails

!!Description

Informatie- en communicatietechnologieën zijn steeds vaker aanwezig in het dagelijks leven en veranderen de manier waarop we omgaan met onze omgeving. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, zijn ouderen vooral geïnteresseerd in die technologieën en zijn ze bereid deze te gebruiken. Veel technologieën worden ontwikkeld om ouderen met cognitieve problemen en hun zorgverleners te helpen. Vaak zijn deze technologieën niet aangepast aan hun behoeften en voorkeuren. Dit project is bedoeld om ouderen met milde cognitieve problemen te ondersteunen, evenals mensen met ernstigere cognitieve problemen en hun zorgverleners, en keuzes te maken over het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Het draagt ​​bij aan het vergroten van de kennis over technologieën onder ouderen en hun zorgverleners en biedt betrouwbare, aangepaste en relevante informatie over de risico's en voordelen van de technologieën en de implicaties hiervan voor het dagelijks leven. Het project zal een nieuwe elektronische beslissingsondersteunende tool ontwikkelen die rekening houdt met het perspectief van ouderen op cognitieve of cognitieve problemen, mantelzorgers en zorgverleners bij het nemen van beslissingen over het gebruik van de technologieën. Deze tool zal waarschijnlijk de tevredenheid en de resultaten verbeteren. Het raadplegen van potentiële gebruikers bij elke stap van technologische ontwikkeling zal waarschijnlijk de relevantie en de potentiële impact van deze technologieën verbeteren om het leven en welzijn van mensen met cognitieve problemen en hun zorgverleners te verbeteren.
Korte titeleHealth toepassingen voor oudere volwassenen
AcroniemFWOAL896
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1831/12/20

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Social medical sciences not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.