Science Expo

  • Vicerector, Vicerector Onderzoek (Administrative Promotor)
  • Van Laer, Jef (Medewerker)
  • Mathieu, Joachim (Medewerker)

Projectdetails

!!Description

Science Expo is een outreach event voor teams van jongeren van 12 tot 20 jaar oud demonstreren twee dagen lang hun wetenschappelijk of technisch project aan het grote publiek.
De deelnemers werken weken of maandenlang aan hun project, gecoacht door een leraar of ouder. Ze hebben een onderwerp gekozen om te onderzoeken of uit te werken: daarvoor hebben ze druk geobserveerd, onderzocht, geëxperimenteerd, getest.
Science Expo is voor hen het grote moment: de kans om het resultaat van hun harde werk aan het publiek te tonen, het voor te leggen aan experts terzake en om hun ervaringen te delen met de andere deelnemers aan de Expo. Het geeft hen de kans om hun communicatie- en argumentatievaardigheden bij te schaven.
De teams die dat willen, kunnen deelnemen aan de wedstrijd om kans te maken op een deelname aan een wetenschapsexpo in het buitenland.
Science Expo is een drietalig (NL – FR – EN) evenement, georganiseerd in samenwerking met Jeunesse Scientifique (JSB) en met steun van Innoviris.
Korte titelScience Expo
AcroniemBRGEOZ367
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/05/1830/04/19

Flemish discipline codes in use since 2023

  • General and logistic services

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.