Doorgaan naar hoofdnavigatie
Doorgaan naar zoeken
Ga verder naar hoofdinhoud
Vrije Universiteit Brussel Voorpagina
Help en veelgestelde vragen
English
Nederlands
Voorpagina
Onderzoekseenheden
Profielen
projecten
Onderzoeksoutput
Activiteiten
Uitrusting
Prijzen
Knipsels
Scripties/Masterproeven
Impacts
Zoeken op expertise, naam of affiliatie
Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen
De Vuyst, Luc
(Administrative Promotor)
Leroy, Frederic
(Co-Promoter)
Weckx, Stefan
(Co-Promoter)
De Vuyst, Luc
(Administrative Promotor)
Leroy, Frederic
(Co-Promoter)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Industriële Microbiologie
Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken
Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken
Sociaal-culturele voedingsstudies
Overzicht
Onderzoeksoutput
(163)
Projectdetails
!!Description
Streeft naar het verbeteren van de natuurlijkheid en kwaliteit van het menselijke dieet via functionele microbiële metabolieten en functionele starterculturen.
Acroniem
SRP7
Status
Actief
Effectieve start/einddatum
1/11/12
→
31/10/22
Alle bekijken
Minder bekijken
Onderzoeksoutput
Onderzoeksoutput per jaar
2013
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
162
Article
1
Scientific review
Onderzoeksoutput per jaar
Onderzoeksoutput per jaar
Animal board invited review: Animal source foods in healthy, sustainable, and ethical diets – An argument against drastic limitation of livestock in the food system
Leroy, F.
, Abraini, F., Beal, T., Dominguez-Salas, P., Gregorini, P., Manzano, P., Rowntree, J. & Van Vliet, S.,
mrt 2022
,
In :
Animal.
16
,
3
,
15 blz.
, 100457.
Onderzoeksoutput
:
Article
Open Access
healthy diet
100%
animal-based foods
98%
animal husbandry
90%
livestock farming
68%
livestock
64%
1
Citaat (Scopus)
Genome-Based Characterization of a Plasmid-Associated Micrococcin P1 Biosynthetic Gene Cluster and Virulence Factors in Mammaliicoccus sciuri IMDO-S72
Van Der Veken, D.
,
Hollanders, C.
, Verce, M., Michiels, C.,
Ballet, S.
,
Weckx, S.
&
Leroy, F.
,
22 feb 2022
,
In :
Applied and Environmental Microbiology.
88
,
4
,
blz. 1-23
23 blz.
, e02088.
Onderzoeksoutput
:
Article
Open Access
micrococcin
100%
Sciurus
72%
plasmid
58%
Multigene Family
52%
Virulence Factors
50%
Nutritionism in a food policy context: the case of ‘animal protein’
Leroy, F.
, Beal, T., Gregorini, P., McAuliffe, G. A. & van Vliet, S.,
feb 2022
,
In :
Animal Production Science.
9 blz.
Onderzoeksoutput
:
Article
animal protein
100%
food
38%
animal
12%
dogma
5%