Doorgaan naar hoofdnavigatie
Doorgaan naar zoeken
Ga verder naar hoofdinhoud
Vrije Universiteit Brussel Voorpagina
Help en veelgestelde vragen
English
Nederlands
Voorpagina
Onderzoekseenheden
Profielen
projecten
Onderzoeksoutput
Activiteiten
Uitrusting
Prijzen
Knipsels
Scripties/Masterproeven
Datasets
Impacts
Zoeken op expertise, naam of affiliatie
Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen
De Vuyst, Luc
(Administrative Promotor)
Leroy, Frederic
(Co-Promoter)
Weckx, Stefan
(Co-Promoter)
De Vuyst, Luc
(Administrative Promotor)
Leroy, Frederic
(Co-Promoter)
Industriële Microbiologie
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken
Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken
Sociaal-culturele voedingsstudies
Overzicht
Onderzoeksoutput
(185)
Projectdetails
!!Description
Streeft naar het verbeteren van de natuurlijkheid en kwaliteit van het menselijke dieet via functionele microbiële metabolieten en functionele starterculturen.
Acroniem
SRP7
Status
Actief
Effectieve start/einddatum
1/11/12
→
31/10/24
Alle bekijken
Minder bekijken
Onderzoeksoutput
Onderzoeksoutput per jaar
2013
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2023
184
Article
1
Scientific review
Onderzoeksoutput per jaar
Onderzoeksoutput per jaar
An in-depth multiphasic analysis of the chocolate production chain, from bean to bar, demonstrates the superiority of Saccharomyces cerevisiae over Hanseniaspora opuntiae as functional starter culture during cocoa fermentation.
Diaz Munoz, C.
,
Van de Voorde, D.
, Tuenter, E., Lemarcq, V., Van de Walle, D., Pedro Soares Maio, J., Mencía, A., Hernandez, C. E., Comasio, A., Sioriki, E.,
Weckx, S.
, Pieters, L., Dewettinck, K. &
De Vuyst, L.
,
feb 2023
,
In:
Food Microbiology.
109
,
24 blz.
, 104115.
Onderzoeksoutput
:
Article
›
peer review
Open Access
5
Citaten (Scopus)
Bacterial species diversity of traditionally ripened sheep legs from the Faroe Islands (skerpikjøt)
Charmpi, C., Thamsborg, K. K. M., Mikalsen, S-O., Magnussen, E.,
Sosa Fajardo, A.
,
Van Der Veken, D.
, Leisner, J. J. &
Leroy, F.
,
2 feb 2023
,
In:
International Journal of Food Microbiology.
386
, 110023.
Onderzoeksoutput
:
Article
›
peer review
Open Access
Challenge tests reveal limited outgrowth of proteolytic Clostridium botulinum during the production of nitrate- and nitrite-free fermented sausages
Van Der Veken, D.
, Poortmans, M., Dewulf, L., Fraeye, I., Michiels, C. &
Leroy, F.
,
jun 2023
,
In:
Meat Science.
200
,
blz. 1-13
13 blz.
, 109158.
Onderzoeksoutput
:
Article
›
peer review
Open Access