Structurele biologie van grote en flexibele macromoleculen in oplossing: Bio-SAXS en MALS

Projectdetails

!!Description

Ten tijde van de eerste struktuurbepalingen van DNA en myoglobine was de structure e biologie een discipline die steunde op één enkele techniek: X-straal kristallografie. De moderne structurele biologie daarentegen is een interdisciplinaire tak van de wetenschap die gedetaillerde structurele informatie bekomen via X-straal kristallografie en NMR combineert met gegevens bekomen uit lage resolutie technieken zoals SAXS, EM, licht vertrooiing en algemene biofysische technieken.

SBB en L-PROBE werken op een aantal biologische problemen gebruik makend van de hierboven beschreven multidisciplinaire benadering. Hiervoor beschikken we momenteel over de nodige infrastructuur voor NMR en X-straal kristallografie. Dit structureel biologienplatform wensen wij uit te breiden met twee complementaire technieken: SAXS en MALS. Saxs biedt het voordeel van het bekomen van structurele informatie over deze regios van eiwitten waar de twee klassieke technieken niet gecshikt zijn, in het bijzoonder intrinsiek ontvouwen en flexibele domeinen. MALS is hier comlplementair aan en essentieel voor sample bereiding.
AcroniemHERC20
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum19/11/1224/04/17

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Systems biology
  • Biochemistry and metabolism
  • Biophysics

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.