BVO beleidsadviezen 2006 : Toepassing van strategic environmental assessment op poverty reduction strategy papers : duurzame ontwikkeling en de millennium development goals in de praktijk.

Ontwikkelingssamenwerking

Dit project is onderverdeeld in 4 groepen die elk een objectief voor ogen hebben:

Deel 1: Overzicht van PRSP vergroeningsprocessen

- Fundamentele karakteristieken onderscheiden bij de selectie van vergroeningsprocessen.

- Conclusies trekken van eerdere ervaringen om de integratie van groene duurzaamheid te verbeteren in PRSP's. T

- De situatie tussen landen te vergelijken om gericht advies te kunnen geven.

Deel 2: Analyse van institutioneel en beleidskader

- Om te beoordelen of MDG en PRSP ontwikkelingskaders complementair of antagonistisch zijn bij het bereiken van duurzaamheid.

Deel 3: Analyse van donoractiviteitn

- Om te beoordelen hoe steuninstrumenten en donor interventies aan het ontvangende land activiteiten ondersteunen bij het nastreven van duurzaamheid van het milieu;

- Om te beoordelen welke donor interventies het meest geschikt zijn om duurzaamheid te promoten.

Deel 4: case studie: Benin

- Om de praktische verwezenlijkingen van een PRSP vergroeningsproces te analyseren door regeringsdocumenten en andere bronnen te reviewen, en door relevante aandeelhouders in Benin te interviewen.

- De betrokkenheid van Pvan verschillende ontwikkelingsaandeelhouders in het PRSP vergroeningproces te analyseren.

- Aanbevelingen over PRSP vergroening formuleren en lessen te trekken over het gebruik van PRSP vergroeningprocessen
AcroniemVLIR125
StatusActief
Effectieve start/einddatum15/07/06 → …