Tech4Health: Venturing in het domein van de gezondheidstechnologieën van de toekomst.

Projectdetails

!!Description

Venturing toekomstige gezondheidstechnologieën is het centrale thema van het bestaande GEAR-consortium Tech4Health, bestaande uit teamleden van twee vakgroepen: Elektronica en Informatica (ETRO) en Industriële Ingenieurswetenschappen (INDI) van de faculteit Ingenieurswetenschappen. Beide vakgroepen brengen een breed scala aan expertisedomeinen samen, variërend van het ontwerp van medische apparatuur, multi-fysica computersimulaties, digitale gezondheid en computerondersteunde diagnose, ingebedde systeemelektronica, augmented en virtual reality, AI en big data, slimme industrie.
De gevraagde financiering voor de “GEAR-Accelerator” zal worden gebruikt om de matchmaking tussen de beschikbare technologieën in het consortium (push) en de marktvraag (pull) te actualiseren en te verbeteren, waarbij rekening wordt gehouden met de veranderende maatschappelijke randvoorwaarden: groter maatschappelijk bewustzijn om controle te houden over de uitbreiding van de gezondheidszorg kosten, het toenemende belang van duurzaamheidsaspecten in alle technologiesectoren en de impact van klimaatverandering op de samenleving en het welzijn. De implementatie van deze matchmaking zal worden beheerd door een team van experts met verschillende achtergronden in valorisatiestrategieën en bedrijfsontwikkeling voor academische technologieën. Dit zou moeten leiden tot een succesvollere en intensievere samenwerking met de industrie en meer projectfinanciering op Europees niveau.
AcroniemIOFACC12
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/01/2430/06/25

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Health information systems of medical informatics

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.