De rol van connexine32 en connexine43 in de controle van hepatocellulaire homeostase: ontwikkeling van een lange-termijn primair hepatocytencultuursysteem voor farmaco-toxicologische studies.

Projectdetails

!!Description

Voorbereidend onderzoek van het gastlaboratorium suggereert een beschermende rol voor Cx43 tegen spontane celdood en deze track onderzoek zal daarom worden nagestreefd in het eerste deel van het huidige project.

In het tweede deel, zullen twee innovatieve anti-dedifferentiation strategieën, gericht op de verhoging van de Cx32 productie in primaire hepatocyte culturen, worden ontwikkeld en getest voor hun efficiëntie in het behouden van functionele hepatocyte specifieke functies in vitro.

Door dit te doen, draagt dit onderzoeksproject rechtstreeks bij tot de ontwikkeling van een primaire hepatocyte cultuur systeem dat een brede waaier van lange termijn toxicologisch-farmacologische doeleinden kan dienen.
AcroniemFWOKN233
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1131/12/11

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Pharmaceutical sciences
  • Basic sciences

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.