De rol van NK cel-activatie-genen in de cytotoxiciteit tegen colon carcinoma celen. (Analysis of the liverNK-cell-mediated cytotoxicity against colon carcinoma cells: the role of adhesion factors and cytoskeletal proteins)

Projectdetails

!!Description

In dit project willen we meer te weten komen over de genen verantwoordelijk voor de NK-celaktivering . Dit kan bereikt worden met de methode van 'Differential Display Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction' (DD.PT.PCR)(15). Deze methode willen we toepassen op LD en HD pitcellen en daarbij hun genexpressie vergelijken met milt-NK cellen, met en zonder behandeling met IL-2. De doelstelling van dit project is om deze kennis over de activatie van NK xcellen toe te passen en metastase van coloncarcinomacellen naar de lever te onderdrukken. In een parallel onderzoek bestuderen we de interactie van pitcellen, Kupffercellen en CC531s cellen tijdens hun cytotoxische interactie on situ, met behulp van de laser scanning microscoop.
AcroniemOZR492
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/9731/12/03

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Basic sciences

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.