Naar het fundamenteel begrijpen van interacties aan polymeer/metaal grensvlakken via een dialoog tussen kwantum modellering, conceptuele dichtheidsfunctionaaltheorie en experiment.

Projectdetails

!!Description

De oppervlakken van bijna alle objecten die we dagelijks tegenkomen, zijn bedekt met coatings. Deze coatings, zoals verven, kunnen verschillende functies hebben: bescherming tegen corrosie, esthetiek, zelfreinigende materialen en vele andere. Coatings bestaan ​​voornamelijk uit micrometer-dikke polymere films en het proces van hun hechting aan het oppervlak wordt adhesie genoemd. Vanuit het toegepaste oogpunt is de aandacht meestal gericht op de ontwikkeling van coatings volgens de vereiste functie, terwijl de eigenschappen van de oppervlakken waarop ze worden aangebracht, zelden in aanmerking worden genomen. Recente experimentele studies hebben aangetoond dat de sterkte van de adhesie tussen de coating en het oppervlak en daarmee de mate van bescherming ervan wordt bepaald door interacties in een zeer dun gebied waar de coating het substraat raakt. Deze zogenaamde begraven interface is echter verborgen onder de micrometer-dikke laag van de coating en daarom is het bereiken van deze interface een zeer uitdagende taak. In dit project willen we dit onontgonnen gebied karakteriseren en de veelvoudige factoren bepalen die betrokken zijn bij het adhesieproces van polymeercoatings op metaalsubstraten met behulp van computationele chemie. De computationele resultaten samen met de geleverde complementaire experimentele gegevens zullen uiteindelijk zorgen voor een nieuw, fundamenteel begrip van de adhesie aan het polymeer / metaal interface.
AcroniemFWOTM888
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/10/171/06/23

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Physical chemistry not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.