Gebruik van innovatieve strategiën voor betacel beeldvorming in diabetes mellitus.

Projectdetails

!!Description

Dit project wenst innovatieve benaderingswijzen te vinden en toepassen voor gesofistikeerde in vivo en in vitro live betacel beeldvorming, vooral betacelmassa regulatie (verlies en nieuwvorming) met het vooruitzicht om eerste klinische trials te beginnen. De algemene beoogde en verwezenlijkingen zijn suksesvolle klinische betacel beeldvorming gebaseerd op nieuwe Glp1-receptor tracers en VMAT2 tracers via positron-emissie tomografie (PET), identificatie van nieuwe betacel-specifieke merkers en tracers geschikt voor beeldvorming, ontwikkeling van sleuteltechnologie en methodes voor efficiënte karakterisatie van tracers voor betacel-beeldvorming, ontwikkeling van nieuwe optische beeldvormingsmethodes voor toekomstige onderzoekstoepassingen.

Ons aandeel in dit EU-project (deze aanvraag) richt zich op de indentificatie, evaluatie en validatie van nieuwe betacel-tracers in dierlijke modellen van diabetes en betacel-regeneratie, en in menselijke pancreascellen, met het oog op betacelmassa-bepaling.
AcroniemOZR1931
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1031/12/12

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Biological sciences
  • Electrical and electronic engineering
  • Basic sciences

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.