Waar gaan mangroven heen? Een biogeografie van mānawa-verspreiding en -verspreiding

Projectdetails

!!Description

Waar gaan mangroven heen? Ons multidisciplinaire onderzoeksproject brengt biogeografische, oceanografische, fylogenomische en sociaal-wetenschappelijke expertise samen om te beantwoorden waar de enige mangrovesoort van Nieuw-Zeeland, de grijze mangrove of mānawa, vandaan komt en waar zijn genen naartoe gaan. Onze nieuwe benadering past ultramoderne supercomputermodellen, geavanceerde genetische analysetechnieken en burgerwetenschap toe om de verspreiding van mānawa-propagandamateriaal langs de kust en in de oceaan rond Nieuw-Zeeland en over de Tasmanzee en de Stille Oceaan te voorspellen en te valideren.
De resultaten van de voorgestelde praktische implicaties voor mangrovebehoud op nationaal en internationaal in het licht van de klimaatverandering en informeren de Nieuw-Zeelandse biogeografische theorie in het algemeen.
Het onderzoek biedt ook een proefbank voor nieuwe technologie. Het algemene circulatiemodel voor de oceaan niet eerder toegepast op de verspreiding van planten op deze schaal. Angiosperms353 is de nieuwste en meest fylogenomische DNA-analyse en het laboratorium van professor Tate is het enige dat het momenteel in Nieuw-Zeeland gebruikt. in Nieuw Zeeland. Dit onderzoek zal een belangrijke test zijn van het vermogen van het instrument om onderscheid te maken op het niveau van ondersoorten. We zien het project ook vooral als een proof of concept en en een springplank voor verdere onderzoekssamenwerking en verkenning van biogeografische studies tussen onze laboratoria.
AcroniemAIIFUND103
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/12/2231/12/23

Keywords

  • mangroven
  • mānawa

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Ecology not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.