Samenvatting

Als progressieve instelling heeft de VUB altijd al het voortouw genomen in genderkwesties. In 1994 was de VUB de eerste universiteit van Vlaanderen met een vrouwelijke rector. Met het genderactieplan (GAP) gaat onze universiteit verder op de ingeslagen weg en verbindt ze er zich formeel toe om een genderevenwicht in de eigen werking na te streven. Prioriteit is het aantal vrouwen in het academisch korps, de bestuursorganen en de selectie- en bevorderingscommissies te verhogen. Ook het welzijn en de work-life balance van academisch personeel staan hoog op de lijst. Een duurzame cultuurverandering: daar gaat het over! Londa Schiebinger, Doctor Honoris Causa van de VUB, zegt het zo: "Fix the numbers of women, fix the institutions, fix the knowledge".
Originele taal-2Dutch
Plaats van productiehttp://www.vub.ac.be/over/genderactieplan