De goden lossen het op: Op weg naar een nieuwe gezondheidszorg

Edgard Eeckman, Marc Noppen

Onderzoeksoutput: Book

Samenvatting

Edgard Eeckman en Marc Noppen, respectievelijk communicatiemanager en gedelegeerd bestuurder van het UZ Brussel, zijn mateloos geboeid door de problematiek van een gezondheidszorg in volle verandering die allesbehalve feilloos is, maar wel haar best doet om zo feilloos mogelijk te zijn. Beiden worden dagelijks geconfronteerd met de immense mogelijkheden maar ook met de pijnlijke gebreken van die vaak geroemde Belgische gezondheidszorg. In De goden lossen het op geven zij uiting aan hun bekommernis op een ludieke, eigenzinnige manier. De lezer krijgt geen zoveelste saaie analyse van de zorg voorgeschoteld, maar wel een amusante, kolderieke, soms bijtende parodie in de vorm van een satirische vertelling die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.
Als Zeus op aarde madame M. verwikkeld ziet in een kop-staartaanrijding, roept hij in spoed de Raad der goden samen. Die beslist professor Aston best naar de aardkloot te sturen in de hoop dat hij terugkomt met een handleiding voor een betere organisatie van de gezondheidszorg. Helaas blijkt de professor ook maar een mens en zijn de goden ook niet meer wat ze ooit geweest zijn. Daardoor loopt een en ander aardig uit de hand. Maar er is hoop.
Originele taal-2Dutch
Plaats van productieBrussel
UitgeverijASP
Aantal pagina's60
ISBN van geprinte versie9789057185830
StatusPublished - 29 sep 2016

Vingerafdruk

Duik in de onderzoeksthema's van 'De goden lossen het op: Op weg naar een nieuwe gezondheidszorg'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Citeer dit