Projecten per jaar
Samenvatting
In "De smaak van thuis" belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema’s als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.
Vertaalde titel van de bijdrage | The taste of home: Heritage and food in Flanders between 1945 and 2000 |
---|---|
Originele taal-2 | Dutch |
Plaats van productie | Leuven |
Uitgeverij | Universitaire Pers Leuven |
Aantal pagina's | 185 |
ISBN van elektronische versie | 9789461662477 |
ISBN van geprinte versie | 9789462701274 |
Status | Published - 2018 |
Vingerafdruk
Duik in de onderzoeksthema's van 'De smaak van thuis: Erfgoed en voeding in Vlaanderen tussen 1945 en 2000'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.Projecten
- 1 Afgelopen
-
HOA21: Artisanale kwaliteit van gefermenteerde levensmiddelen: mythe, realiteit, percepties en constructies.
Geyzen, A., Scholliers, P., De Vuyst, L. & Leroy, F.
1/01/09 → 31/12/12
Project: Fundamenteel