Waarom nu?

Onderzoeksoutput: ArticleVulgarizing

Samenvatting

Het voedselaanbod van vandaag is gestandaardiseerd en geglobaliseerd: er is op elk moment van de dag eten van waar dan ook te vinden. Fast-food en kant-en-klare maaltijden lijken een wereldbuffet aan te bieden. Maar waar komt dit eten vandaan? Welke processen hebben de producten ondergaan voordat ze hier in de schappen liggen (pesticiden, bewaarmiddelen)? Tel daarbij de recente voedselproblemen als de dioxinecrisis of de varkenspest en je begrijpt dat mensen zich onbehaaglijk gaan voelen. We willen meer zekerheid: op zoek naar vertrouwde smaken en producten duiken we het verleden in. Oma's keuken, streekproducten en planten uit eigen tuin smaken dus heerlijk en vooral veilig.
Originele taal-2Dutch
Pagina's11
Aantal pagina's1
Specialist publicatieWeek van de Smaak 2010: inspiratiegids
StatusPublished - 2010

Keywords

  • Voeding
  • Vertrouwde smaken
  • Grootmoeder

Citeer dit